kost i vuggestuen

Sunde kostvaner grundlægges i barndommen. Mange børn er i vuggestue en stor del af dagen, og spiser flere af deres daglige måltider hos os. Derfor er maden og måltiderne en vigtig del af hverdagen i Guldklumpen.

Sund mad og gode måltidsoplevelser har en stor betydning for børns sundhed og trivsel. Udover at sund mad ved måltiderne er med til, at sikre børn den rette ernæring til deres vækst og udvikling, har måltidet også andre muligheder. Måltiderne skaber grobund for læring og med gode rammer om måltiderne kan børn udvikle deres spisevaner, indgå i socialt fællesskab med de voksne og hinanden, og udvikle deres praktiske kompetencer.

Vi anvender i så vid udstrækning som muligt økologiske og friske råvarer. Børnene tilbydes mælk til frokost og vand til formiddagsmad og eftermiddagsmad.

  • Vi ser måltidet som en pædagogiske aktivitet hvor børnene selv skal være aktive og hvor vi bl.a. har fokus på selvhjulpenhed. Børnene øser selv deres mad op og øver i at hælde drikkevarer op.
  • De ældste børn i vuggestuen hjælper med at dække bord og alle børn skal når de er færdige med at spise, lægge deres hagesmæk og vaskeklud på rullebordet.
  • Vi skaber en god madkultur med ro og hygge omkring måltidet med plads til dialog.
  • Vi vil ikke tilsætte unødigt sukker til maden, og vil ikke servere sukkerholdige drikkevarer, kager og slik.
  • Hvis barnet har specielle behov udover det der tilbydes i vuggestuen, medbringes dette af forældrene.
  • Forældre til børn der får flaske, skal selv medbringe flaske og mælkeerstatning, ligesom forældrene selv skal rengøre flaskerne.